Pressmeddelanden, pressklipp och nyheter

Skyltsöndag har vaknat till i Skellefteå

2010-11-28

Skyltsöndag har varit nästan som en egen tradition i svenskt julfirande. På gott och ont. Traditioner är viktiga. Kanske särskilt i jultider. Men traditioner som inte vårdas riskar att falla lite i glömsk. Men tack vare stort engagemang och nyfunnen glöd växlade äntligen Skyltsöndag i Skellefteå upp och blev så där bra en skyltsöndag kan vara.

- Engagemanget för skyltsöndag har faktsikt aldrig känts bättre än än det gjodre i år, säger Maria Rautio, centrumledare som under flera år varit en drivande kraft i arrangemanget.

Trots en stundtals bitande kylan trängdes och trivdes besökarna på julmarknaden på Möjligheternas torg och längs gågatans marknadsstånd. Nära 30% fler utställare än fjolåret fanns med under söndagen och antalet besökare uppskattades till dryga 2000 personer. Det var första gången Destintion Skellefteå stod som ensam arrangör och betyget från såväl deltagare som besökare blev väl godkänt. Det vittnade bland annat de flertalet handlare som valt att hålla öppet om.

 - Att ha öppet skyltsöndag visade sig klart lönsamt, menade en av handlarna, medan en annan sa sig ha haft en ”Fantastisk dag”. Och tongångarna var fortsatt positiva från samtliga inblandade. Skolklasserna rosade också sig själv och arrangemanget i stort. ”Det gick bra med försäljningen och barnen sålde allt sitt fika”. ”Det var bra och jättetrevligt program på torget och mycket folk från start till slut”. - Ett lyckat arrangemang där alla har sin del i framgången, summerar general Rautio.  
Ladda ner pressmeddelandet som pdf