Pressmeddelanden, pressklipp och nyheter

Pressevent i Barcelona

2012-03-23

Pressevent

Inför stundande sommarsäsong höll Visit Sweden, Spanien, tillsammans med Destination Skellefteå ett pressevent på Hotel Portal de Angel i Barcelona med handplockad spansk media. Med inspirerande bilder, berättelser och kulinariska smakprov från Restaurang Nygatan 57skapade arrangörerna intresse kring Skellefteå och Swedish Lapland.

Ett tjugotal exklusivt inbjudna journalister träffade under en kväll i Barcelona Visit Sweden spanska PR-manager Sofie Flensburg, Destination Skellefteås Anna-Karin Wikström och Restaurang Nygatan 57s Anna Larsson för ett första smakprov av Skellefteå och Swedish Lapland.
– Vi ville passa på och skapa lite extra uppmärksamhet kring Swedish Lapland och direktflyget mellan Skellefteå och Barcelona. Tack vare Visit Swedens förmåga att hitta rätt media blev arrangemanget allt igenom lyckat, säger Anna-Karin Wikström.Hon poängterar samtidigt att även om många idag kommer att välja att flyga direkt med Ryan Air finns förstås även andra möjligheter för inresande till Skellefteå och Swedish Lapland.

Kvällen inleddes med att Sofie visade bilder och berättade om möjligheterna med Skellefteå och Swedish Lapland. Föreläsningen följdes av delikatesser från norr. Anna Larsson från Restaurang Nygatan 57 serverade bland annat älgcarpaccio med västerbottensost och snittar med Kalix löjrom.
– Vi har fantastiska råvaror i Swedish Lapland säger Anna-Karin och lokal matkultur är en tydlig reseanledning inom privatresandet, . Våra tapas a lá Swedish Lapland var otroligt uppskattade. Det blev lite som det stora tabberaset i Barcelona.

 En aktiv pressbearbetning är en viktig del i Destination Skellefteås marknadsföringsstrategi.
– Vi arbetar aktivt med pressresor när vi tror att rätt budskap i rätt media är en av de absolut effektivaste metoderna att etablera en plats som attraktivt resmål, fortsätter Anna-Karin.
Redan till veckan anländer de första spanska journalisterna med RyanAir.

Kontakt
Anna-Karin Wikström
anna-karin@destinationskelleftea.se